nov 152014
 
P1010642

Ruine in Exeter

Gereden 75km gem. 14.1km max 65.5km/u

Heerlijk geslapen in een echt bed in de Kings Arm Inn met een heerlijk ontbijt.
De eerste nacht, dat ik niet in een tentje heb geslapen en dit is ook wel lekker.

Vanaf hier niet de NCN2 gevolgd, omdat deze zuidwaarts gaat. Ik ben direct naar het westen gefietst richting River Exe.
Daar aangekomen pikte ik de NCN2 weer op. In Exeter aangekomen beetje rondgereden, maar niet alle tijd genomen om de stad goed te bekijken, omdat ik erg onzeker was over de tocht door Dartmoore.

hortensia

Hortensia

Exeter uit de B3212 gevolgd en die zou ik bijna de hele dag blijven volgen.
Net als alle Bxxxx wegen was ook deze weg heel goed te fietsen. Er was wel verkeer, maar ondanks de vakantieperiode niet druk.

Voor het eerst kwam ik andere fietsers tegen geheel volbepakt. Tijdens een gesprek met een van de fietsers bleken, die de LeJog reden. Een heel populaire tocht van Lands End naar John O’Groats over bijna 1600 km dwars door Engeland en Schotland.
Bij Lands End zou ik nog heel veel fietsers en wandelaars tegenkomen.

Langzaam en ongemerkt ging de tocht omhoog, er waren wel diverse erg steile klimmetjes als de weg afzakte naar een riviertje en je dan weer met 20% omhoog ging. Maar al deze klimmetjes waren nooit meer dan 1 km lopen en betekende een half uurtje sjorren aan de fiets.

dartmoore

Dartmoore

Dartmoore

Dartmoore

inn

Warren House Inn on top of Dartmoore

Richting Tavistock

Richting Tavistock

Op het pleintje van het gezellige Moretonhampstead kon ik heerlijk relaxed genieten van een heerlijk broodje, die ik plaatselijk gekocht had. Daar had ik een van de weinige gesprekjes met een Nederlandse familie. Daarna weer langzaam omhoog naar de top van Dartmoore bij de Warren House Inn. Een heel erg drukke etappeplaats op wel een heel mooie plek.

Na een lekkere verfrissing bergafwaarts richting Tavistock. Net voor Princetown verliet ik de B3212 richting Tavistock.

Een paar kilometer voor Tavistock was de Tavistock C&CC site. Dit was weer een van de betere campings, waar ik onderweg heb overnacht.

Achteraf was dit wel de mooiste etappe, maar ook wel een van de zwaarste.

 Gepubliceerd door op 15 november 2014 om 11:33 pm