jul 272012
 

km 837 – 941 (104)
[singlepic id=457 w=320 h=240 float=right]
Het beloofde weer een heel warme dag te worden, dus was ik weer om 6 uur op pad.
Om wakker te worden was geen probleem. Drie hanen en het tienvoudige hiervan het aantal kippen hadden de afvalbak naast mijn tent geplunderd. Hanen gewoon begonnen al om 4 uur te kukelen of hun leven ervan afhing.
In het eerste plaatsje eerst voor ontbijt gezorgd. Gelukkig was om half zeven al een minimarkt geopend. Tot mijn verbazing zaten op de terassen ook al heel veel mannen aan de koffie.
Om 8 uur was de temp al weer boven de 30 en dat zou weer oplopen tot aan 39. De grensovergangen gaan steeds erg gemakkelijk als fietser. Je kreeg voorrang boven de automoblisten en die werden ook grondiger nagekeken.
Nadat ik de Albaneze grens over was moest er eerst goed 100 mtr geklommen en 2 km gefietst worden voor de Montenegrijnse grens post. Een flink stuk niemandsland.
Opvallend verschil met de Albanezen was de norsheid en bijna onvriendelijkheid van de Montenegrijnen.
Bij de camping aangekomen werd ik met een grom doorverwezen naar een loket. Daar zat een dame die eerst geen engels wou spreken op mijn vraag of er een minimarkt was een korte nee, of ze dan een biertje hadden, nee of ze dan misschien water hadden, nee.[singlepic id=445 w=320 h=240 float=left]
Pas toen ik aangaf echt dorst te hebben en mijn water bijna 40 graad, kreeg ik uiteindelijk een glas koel helder water.Er was een strand maar zoek maar uit, hoe je er komt.
Ook in winkels en terrasjes was men overwegend chagrijnig. Geen vakantieland voor mij.

s”Avonds kreeg ik tijdens het eten nog wel gezelschap van een schildpad, die wel van mijn bord wilde eten.

 Gepubliceerd door op 27 juli 2012 om 2:17 pm
jul 262012
 

km 943-1038 (95) [singlepic id=446 w=320 h=240 float=right]
Gem 17.5 Top 53

Montenegro is me slecht bevallen. Niet gastvrij, onwillig een andere taal te spreken, humeurig. In de 2 dagen geen enkel leuk contact gehad. Ook de stranden zijn vaak slecht toegankelijk.
Voor mij geen herhaling.
Ook geleerd om geen Autokamp weer te nemen. Dit zijn erg summiere campings.
Geen warm water, geen mini markt (zelfs aan de receptie) moest ik bijna smeken om een glas koud water, vergeet dus maar een koud biertje),zeker geen restaurant. Bij de poort een chagrijnige oudere man, die met een grauw een plek aanwees, waar ik mijn fiets moest neerzetten en dan me moest melden bij het loket. Waarschijnlijk had de man net als de dame achter het loket strafdienst.

Maar na een uurtje had ik de zee, met veel moeite bereikt en kon ik afkoelen in zee.
Het was weer warm ,maar het klimwerk was beperkt en er stond een stevig windje (helaas de verkeerde kant op). Toptemperatuur 42 in de zon.
Bezienswaardigheid die dag was Kotor.[singlepic id=451 w=320 h=240 float=left]
Dit is een heel diepe inham in het land omringd door hoge bergen. Vergelijkbaar met de fjorden in Noorwegen.
kroatie_075
Aankomst op de camping Mlini was een verademing. ‘s Avonds lekker gegeten en met groep Nederland – Duitsland gekeken. Voor het eind van de wedstrijd lag ik al onder zeil.
Morgen rustdag en naar Dubrovnik

 Gepubliceerd door op 26 juli 2012 om 3:31 pm
feb 202012
 

Montenegro

Vanaf grensovergang Dodaj de E852 volgen richting Celuga, Stari Bar naar Sutomore.

Daarna de E80 Petrovac, Budva naar Lepetane de ferry naar Kamenari en verder naar Herceg Novi.

Afstand ca 130 km

 

 

 Gepubliceerd door op 20 februari 2012 om 4:01 pm