nov 152014
 

Gereden ca 20 km naar Weymouth en terug

s’Morgens wasje en fietsonderhoud gedaan en s’middags naar Weymouth.

De hele reis had ik thuis gepland met Google maps en daar per etappe 2 of 3 printjes van gemaakt. Voor de tocht langs de kust was dit afdoende. Echter ik wilde Dartmoore door en dan via binnenwegen naar Looe en dan oversteken naar Penzance. De ervaring had me nu wel geleerd, dat de google printouts daar niet voldeden. Daarom op mijn rustdag op zoek gegaan naar een goede kaart van Cornwall.
Eerst een heel moderne en grote boekenzaak die niet hadden wat ik zocht.
Daarna werd ik verwezen naar een antieke boeken handelaar en dat werd een heel leuke ervaring.
De winkel was nauwelijks herkenbaar met kleine raampjes en geen uithangbord. De deur was oud vervallen en gammel. Bij het binnengaan ging het typische ouderwetse belletje welke boven de deur hing en wat je helemaal op zo’n locatie kon verwachten.
Het was even zoeken naar de toonbank, maar tussen hoog opgestapelde oude boeken en andere antieke spulletjes zat inderdaad een oud en stoffig mannetje aan een minuscuul toonbankje.

maaltje

lekker maaltje

Op de vraag naar een kaart van Cornwall slofte hij voor me uit langs allemaal oude rekken vol met antieke boeken naar een plek ergens op de grond, waar een doos stond met allemaal kaarten. Daar moest ik maar eens in kijken. EN ja waarachtig daar vond ik een heel gedateerde kaart van 1969 met alle kleine plaatsjes, bergjes en riviertjes in Cornwall en hoogtekleuren
Over de datering van de kaart maakte ik me geen zorgen. Veel zal er op het platteland van Cornwall de laatste eeuw wel niet veranderd zijn.
De kaart heeft later uitmuntend zijn dienst bewezen. De prijs 2 pond!!
s’Avonds voor mezelf een lekkere kippenfilet met broccoli en aardappels gekookt en vroeg naar bed.

 Gepubliceerd door op 15 november 2014 om 4:37 pm