jul 292012
 

km 735 – 794 (59)


Gem 15.5 Top 28.5

Redelijk kunnen uitslapen en goed ontbeten. Eindelijk een mooie fietsdag, temperatuur 30graad, windje in de rug, geen heuvels en een redelijk goede weg.
Maar de weg was wel veel drukker, met veel vrachtverkeer. Daarom besloten om in Lucinj de trein of anders de bus te nemen.
Er ging maar 1 trein per dag en die was al weg, dus de bus. De bus naar Tirana stond al klaar de fiets kon in de kofferruimte. Als dat maar goed gaat!
Toen wachten tot er genoeg passagiers waren, een vast schema is er niet.
Nog wat fruit en drinken gekocht, je weet ten slotte niet hoe lang de tocht duurt en wat er onder weg welniet kan gebeuren.
Een kwartiertje later waren er 8 passagiers, blijkbaar genoeg om te vertrekken. Vaste halte plaatsen zijn er niet. Je kunt in- en uitstappen waar je wilt.
Tirana is eigenlijk net als andere grote steden, vies, druk verkeer en een boel lawaai.


Opvallend is dat Tirana druk bezig is om te moderniseren. Veel nieuwe en vooral grote flats, die lang niet altijd mooi zijn.
De overhand hebben nog de bruine, grauwe en saaie flatgebouwen uit de communistische tijd. Sommige zijn opgefleurd met vreemde en felle kleurpatronen.
‘sAvonds naar een plek gegaan waar op grote schermen de EK voetbalwedstrijden zijn te zien.
Volop worstjes, hamburgers, bier en ijs in de aanbieding.
In het hotel mocht ik gebruik maken van de PC. Dus meerendeel van de foto’s op de site kunnen zetten en zelfs een facebook update gedaan.

 Gepubliceerd door op 29 juli 2012 om 6:07 pm

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.