aug 032012
 

km 364-492 (128)


gem 15.2 top 52.7
9 juni

Naar verwachting zou dit de zwaarste etappe worden en zal het waarschijnlijk ook worden.
Vanwege de te verwachten temperaturen tegen de 40 graad besloten vroeg weg te gaan. In de ochtendschemering om 5.45 uur al op de fiets.
Warm en zwaar werd het, maar ook onverstelbaar mooi. Gedurende de hele rit prachtige uitzichten op diepe dalen en nog steeds besneeuwde bergtoppen.De Katara pas was afgesloten, maar ik had al gehoord, dat zeker voor fietsers dit geen enkel probleem zou zijn.
Het bleek dat de weg inderdaad erg veel onderhoud nodig had en dat je zeker als automobilist moest oppassen.
Ik had een uitzonderlijk rustige rit. Een tiental auto’s en motoren heb ik gezien.
Wel waren alle restaurantjes en kiosken tot ruines geworden.
Boven gekomen op de pas van 1690 meter heb ik daar toch wel even van genoten.


Vorig jaar was de Arlbergpas 1800 meter hoog, maar daar kwam ik van 800 mtr, nu van 200 meter plus onderweg nog een afdaling van 200 mtr, dus 1900 hoogtemeters.
Plan was om bij een bergmeer te gaan wildkamperen. Omdat de pas was afgesloten had ik geen gelegenheid om voedsel in te slaan. Daarom de afdaling ingezet richting Ionannina.
Onderweg lang en uitgebreid gegeten. Met de ober de mogelijkheden besproken wat de beste mogelijkheid was om te overnachten. Volgens hem was het afgezien van een klein klimmetje een lange afdaling van 50km naar Ionaninna. Makkie dus. Helaas was dat klimmetje eentje van 300 en eentje van 700 meter. Bij 33C in de schaduw, die niet was te vinden dus 39C in de zon was dat niet leuk meer.

no images were found


Bij elkaar kwam ik die dag dus op 2900 hoogtemeters.
Om half 7, bijna 13 uur na vertrek kwam ik op de camping.
Grootste teleurstelling was, dat ze geen televisie hadden en ik niks heb kunnen zien van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken. Nou ja uiteindelijk bleken ze te hebben verloren. Dus achteraf niks gemist.
Zwembad hadden ze ook niet en zwemmen in het meer mocht ook al niet, omdat het water was vervuild. Wel gezellig gepraat met weer de Australier, die in 3 uurtjes met de bus vanuit Meteora naar Ioannina was gereisd en met een Nederlands echtpaar met caravan en 2 leuke jonge Duitse meiden met een flowerpower VW busje. Beide stellen waren uit Albanie in Griekenland aangekomen en hadden allebeide dezelfde ervaringen.
Onvoorstelbaar slechte wegen en onvoorstelbaar gastvrije Albanezen.
Ik zou het zelf ook ervaren.
Uitgeput en vroeg naar bed.

 Gepubliceerd door op 3 augustus 2012 om 6:59 pm

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.