dec 042014
 

De 4 erg slechte dagen naar Calais, werden meer dan goed gemaakt door fantastisch mooi weer in Engeland.
Zonder dat mooie weer zou deze vakantie minder geslaagd zijn, want Engeland is beslist niet het ultieme fietsvakantieland.

Hoewel er geen bergen zijn,  is een flinke heuvel met 20% helling erg zwaar om te nemen. Dagelijks heb ik flinke einden mijn fiets een helling omhoog moeten sleuren. Haarspeldbochten kennen ze niet om de helling terug te brengen tot een hanteerbare 8 -10 %. Daarnaast zijn de binnenwegen opvallend slecht onderhouden, zodat een fijne afdaling er ook niet in zit. Je moet erg goed letten op gaten, grind en keien op de weg.
Verder zijn de wanden en struiken langs de weg vaak zo hoog, dat je kilometers lang geen uitzicht links of rechts van de weg hebt.
Mijn ervaring is dat op alle Bxxxx wegen goed was te fietsen, de Axxxx ook wel, maar de Axxx kon je beter niet te lang op rijden en alleen als nood. de Axx, Ax wegen zijn bijna altijd nogo wegen. De M(otorways) zijn verboden voor fietsers.

Maar het is beslist niet alleen negatief. De kustplaatsen en andere dorpjes zijn beslist schitterend om door heen te rijden. Plaatsjes als Polperro, Mevagissey, Hurley, Lyme Regis, Isle of Wight en andere zijn beslist de moeite waard om te bezoeken. Hoogtepunt zowel letterlijk als figuurlijk was Dartmoore. Een mooie rit zonder de befaamde heggen langs de weg , veel mooie uitzichten en veel dieren op en langs de weg.
Leuke contacten met heel aardige mensen, die me uitnodigden voor de lunch of met me  mee fietsten en ervaringen uitwisselden.

De CC&C sites variëren van erg goed tot erg sober, maar dan nog hebben ze iets speciaals.De prijzen zijn erg normaal en in de statuten zou staan, dat fietsers niet geweigerd mochten worden. Een erg slechte ervaring had ik met de Camber Sands Camping, die me als fietser weigerden en me doorverwezen naar een camping 30 km verderop. Gelukkig werd dit meer dan goed gemaakt door de onverwachte ontmoeting op de Puch Motorbike weekend.

Engeland bied wel uitdagingen en de Lejog rit van Lands End naar John O Groats in Schotland  blijft nog wel rondspoken in mijn hoofd.

 Gepubliceerd door op 4 december 2014 om 6:03 pm