nov 272014
 

Dag 20 Penzance – Hurley

station

Station Penzance

Gereden 32km

s’ Morgens vroeg naar het station voor de trein naar Reading. Het was wel vreemd om heel veel plekken waar je langs gefietst was, nu zo snel voorbij te zien glijden.

Met de sneltrein duurde de reis minder dan 5 uur. Met de fiets 10 dagen, maar ja dan zie je wel heel veel meer.
Vanaf Reading station via de roei-plaats Henley, waar het een drukte van belang was voor de komende Henley regatta naar een goede camping net voor Hurley.

Een goede camping, jawel maar ik moest praten als bruggeman en 25 pond betalen om er op te mogen. De camping was bijna vol en aan een gezin met caravan konden ze meer verdienen.
s’ Avonds lekker langs de Thames richting Hurley gewandeld en in de pub lekker gegeten en een pintje gepakt.
Dag 21 Hurley – Milton Keynes

houses

Typical English

canal

Central Union Canal

Gereden 100km.

Nog een stevige rit tot aan Tring, maar daar kon ik het Grand Union Canal van London naar  Milton Keynes en verder volgen.

Het is toch wel jammer, dat zo’n mooie verbinding, zo’n slecht fietspad heeft.
Soms was het nauwelijks een wandelpad en verharding was er maar heel sporadisch. Dit kanaal is een uitgelezen mogelijkheid om de Engelsen op de fiets te krijgen.
Toch nog een keer fout gereden, maar om 5 uur arriveerde ik bij mijn dochter, waar ik een klein weekje zou blijven.

 

 

Dag 22 Milton Keynes – Cambridge

Na een paar dagen rust begon de laatste etappes richting Swifterbant.
Vanaf Milton Keynes is de NCN 51 heel goed te volgen tot voor Sandy. Vanaf daar via Great Gransden via mooi binnenwegen naar Cambridge.

Daar vroeg in de middag aangekomen en volop tijd voor een hernieuwde kennismaking met deze gezellige en mooie stad. Eind van de middag richting zuiden naar een heel goede CC&C site  net voorbij Trumpington

art

Rieten dak art

cambridge

Cambridge

park

Park in Cambridge

Dag 23 Cambridge – Harwich

colchester

Ruine in Colchester

Gereden 115 km
Een lange etappe met grote stukken over de A1307 wat  lang niet overal prettig fietsen was. Toch nog een mooi stuk langs Great en Little Maplestead en de Colnes.
Colchester was niet de mooiste stad, maar de weg daarna was rustig en dankzij de overvloedig aanwezige  NCN51 bordjes erg goed te fietsen en te volgen.
Was ruim op tijd in Harwich om nog lekker in zee te kunnen zwemmen en me op te frissen voor de lange avond. Want om 11 uur pas ging de nachtboot naar Hoek van Holland.
Vanaf 10  uur was het gezellig toeven met een grote groep fietsers uit Engeland en Nederland.

Dag24 Hoek van Holland – Egmond aan zee

CAM00466

Strand Zandvoort

Gereden 105km.
In 1 dag naar Swifterbant zou een beetje teveel zijn, daarom besloten om langs de kust te fietsen tot aan Egmoond.
Ik had al diverse keren langs de kust gefietst, maar het blijft een mooie route en een verademing om over alleen maar mooie fietspaden te kunnen fietsen.

Dag 25 Egmond aan Zee – Swifterbant
Gereden 110 km.
De laatste etappe, maar ondanks een stevige tegenwind toch wel met een heel goed gevoel, dat deze hele tocht goed was afgelopen en zonder lichamelijke problemen heb kunnen volbrengen.

 Gepubliceerd door op 27 november 2014 om 10:54 pm