nov 222014
 

Gereden 40 km.

Dit zou een korte rondrit worden over het schiereiland, waarbij ik mijn einddoel zou bereiken en de volgende ochtend vroeg alweer de trein kon pakken richting Reading.

De heenrit naar Lands End ging ik langs de zuidelijke kust, waarbij het ondanks, dat ik geen bepakking had, toch diverse keren gelopen geblazen was om vanuit de bedding van een riviertje weer omhoog te ploeteren. Helaas toch nog weer een zware rit. Vanaf Marizon stonden de bordjes van de NCN3 duidelijk aangegeven. Ook deze volgden de moeilijkere weg langs de kustplaatsjes naar Lands End.

bordje

Bordje Lands End

lands end

Boerderij bij Lands End

restaurants

Restaurants

Lands End bleek een toeristische attractie te zijn met bussen, drukke restaurants, souvenirshops en attracties voor kinderen.

Ook was er een kantoor van de Lejog tour. Heel veel fietsers, maar ook een enkele wandelaar ben ik daar tegengekomen, die van Lands End naar John O Groats 1000 mijl naar het noordoosten gingen fietsen of wandelen  of juist in Lands End aankwamen. De Lejog rit volgt de eerste dagen grotendeels de route tot aan Exeter over Dartmoore, die ik ook gevolgd had.
In de beschrijving van Lejog staat dat dit gedeelte het zwaarste gedeelte is van de fietstocht.

rotskust

Rotskust bij Lands end

winkel

Souvenir winkel

Maar na een uurtje toch alles daar gezien en met de fietsers ervaringen uitgewisseld en weer richting Penzance gefietst. Nu een noordelijke route gevolgd over het hoogste punt van dit schiereiland. Dit was een stuk gemakkelijker te fietsen.

Vroeg in de middag was ik weer terug op de camping en daarom nog even naar het strand vlak onder het eiland van Saint Michaels Mount om daar nog mooie foto’s te maken.

st michaels

St Michaels Mount

st michaels

St Michaels Mount

 Gepubliceerd door op 22 november 2014 om 12:02 am