nov 212014
 

Gereden 60 km gem. 14.1 km/u  max 52km/u

Direct na vertrek van de camping kwam ik de NCN3 bordjes weer tegen en kon, die een heel eind goed volgen. Helaas gaat deze route regelmatig richting kustplaatsje met de nodige afdalingen en beklimmingen. Op die momenten nam ik regelmatig de keus om door te rijden om even later weer de route op te pakken.
Zowel de NCN2 als de NCN3 gaan langs mooie stukken, maar er worden veel omwegen gemaakt. Ze voldoen goed voor een dagtrip, maar niet voor een lange afstands route.

castle

Caerhayes castle

landweg

Typische landweg

veryan

Veryan

Na een uurtje fietsen langs het mooie Caerhays Castle met een mooi strand. Toch maar doorgefietst richting Veryan en daarna de borden gevolgd naar st Mawes.
Voor st Mawes wel opletten niet de afslag te nemen naar de carferry, maar de borden te blijven volgen naar st Mawes. Pas in st Mawes is er een klein bordje voor de footferry naar Falmouth.
Voor deze ferry moeten alle tassen van de fiets, omdat een lange en steile trap naar de ferry loopt. Je krijgt wel weer alle hulp van de bemanning.

Aangekomen in Falmouth bleek ook dit weer een erg toeristische en erg drukke plaats te zijn. Na een korte rondblik de weg vervolgd richting Argal, Constantine en Gweek en B3293.
Het laatste stuk over de A3083 en de A394 is niet echt de moeite waard om te fietsen, maar niet gevaarlijk. Voordeel ook is dat deze hoofdwegen geen steile hellingen kennen en wat dat betreft gemakkelijk zijn te fietsen. Vlak voor Marazon kwam ik weer op de NCN3 terecht, maar die ging weer naar een kustplaatsje met de nodige beklimmingen, dus daarom gewoon de hoofdweg blijven volgen tot in Marazon.
In Marazon zou er een camping moeten zijn, maar dit was niet meer als een veldje aan de openbare weg, zonder wasgelegenheid en fatsoenlijk toilet. Daarom over het strand doorgereden naar Penzance, waar wel een redelijk goede camping was.  Pal naast een Tesco en vlak bij het station.
daar heb ik eerst een kaartje gekocht voor de reis naar Reading 2 dagen later. Kopen op de dag van vertrek schijnt een stuk duurder te zijn en je hebt de onzekerheid of er nog plek is in de trein.

st Just

Leuk dorpje!!!!

falmouth

Gezicht op Falmouth

falmouth

Falmouth

 Gepubliceerd door op 21 november 2014 om 11:31 pm