nov 212014
 

Gereden 41 km

De beklimmingen en afdalingen van de vorige dag zetten zich hier nog steeds door. Tot aan Polruan waar wel een heel eg steile afdaling was richting haven.

Na de oversteek naar Fowey werden de hellingen en afdalingen gelukkig een stuk minder.

De ferry van Polruan was maar een heel klein bootje, die niet echt ingericht was om fietsers te vervoeren, maar met behulp van de bemanning werd  de fiets aan  en later van boord getild.

fowey

Gezicht op Fowey

fowey

Fowey

fowey

Fowey

Na  Fowey de A3082 gevolgd tot aan St Austell eindelijk eens een aantal kilometers zonder noemenswaardige beklimmingen. Hier moest een minder mooi stuk gereden langs de A380, maar er was wel over het hele eind een fietspad.
Na de afslag Mevagissey kon ik de NCN3 oppakken, die door een mooi bosgebied liep.

Mevagissey is ook een bezienswaardige havenplaats.
Vanaf Fowey zou men ook een ferry naar Mevagissey kunnen nemen, maar hiervoor moet geboekt worden en moet er ook nog plaats voor zijn. De fietstocht was niet zwaar en beslist aardig om te fietsen.

Na Mevagissey helaas weer een fikse klim op de weg naar Portmellon. Ook daar weer  steil naar beneden en dan weer steil omhoog.
Gelukkig was het daarna alleen nog maar golvend.

Ter hoogte van Goran een erg rustige camping gevonden, een C&CC site de Trellspen , zonder winkel en receptie, maar wel met wasruimtes en zelfs wasmachine.

haven

visafslag van Mevagissey

lichtmast

Lichtmast Mevagissey

portmellon

Haven van Portmellon

 Gepubliceerd door op 21 november 2014 om 9:25 pm