jul 142012
 

km 1752-1831 (79) [singlepic id=567 w=320 h=240 float=right]
Gem 15.3 Top 55

Het was inderdaad een kermiscamping.
Tot na middernacht lawaai van dronken gasten en keukenlawaai.
Daarna kwamen de treinen en het lawaai van de Ironman manifestatie.
De spieren krijgen wel de rust, want die zou ik hard nodig hebben vandaag.
Deze pas over Flattnitz staat niet echt beschreven op internet. Begint langs het meer, daarna binnenland in met een paar flinke klimmetjes en evenzoveel afdalingen. Na Feldkirchen ging het geleidelijk omhoog tot aan Glodnitz. Daar begon een mooie vlakte met een langzaam stijgende weg.
Na Weisberg was het gedaan met de rust en begon een waanzinnige beklimming naar Flattnitz. Jammer was, dat de hele weg langs hoge bomen ging, zodat er niet was te genieten van een mooi uitzicht. Ook stonden de bomen te ver van de weg om voor schaduw te zorgen.
Aan water gelukkig geen gebrek, overal kwam water uit de berg. Dat het geen byzondere berg is, blijkt ook uit het weinige aantal voertuigen, die er reden. Dat was voor mij een geluk.[singlepic id=574 w=320 h=240 float=left]
Boven bij Flattnitz aangekomen niks spectaculairs, geen enkel restaurant, niet eens een ontvangstcomite, dat zegt alles al.
Al snel beneden aangekomen in Stadl am Mur en een gezellige camping gevonden. Geen puf om eten te kopen /koken, dus gezellig het enige gerecht gegeten, dat voor die dag op menu stond, gepaneerde kip. Heerlijk.

 Gepubliceerd door op 14 juli 2012 om 6:55 am
jul 132012
 

km 1831 – 1918 (87)[singlepic id=590 w=320 h=240 float=right]
Gem 17.8 Top 65

De koninginnerit!
Hij was zwaar, maar lang niet de zwaarste. Misschien de 4e of 5e plek. Wel het hoogste punt op 1850 mtr. en de mooiste natuur.
Vertrokken ui Stadl over een heel mooi fietspad, de Murradweg van 330 km.
Hij volgt de Mur, soms links, soms rechts, soms er langs en soms een stuk erboven. Door verschillende oude stadjes Ramingstein en Mautendorf.
Heerlijk uitzichten op Alpenweiden en boerderijen hoog in de bergen, kerkjes in het dorp of zomaar in de verlatenheid en alles groen.
Na Mautendorf begon de beklimmimg naar Obertauern. Tot heel lang, dacht ik, nou dat is een makkie, maar na het dorpje Tweng begon toch het echte klimwerk. Eerst moest ik er een paar keer af om op adem te komen, maar na een poosje ben ik maar gaan lopen. Ik denk zeker een goede kilometer.
Bijna boven aangekomen afgestapt om wat te eten met de voeten in een ijskoud stroompje, waaruit het heerlijk drinken was.[singlepic id=584 w=320 h=240 float=left]
Obertauern blijkt een flink skigebied te zijn. Helemaal volgebouwd met hotels en tientallen skiliften.
Ook hier een prachtig gezicht op (nog steeds) besneeuwde bergtoppen.
Ook de afdaling was mooi. Een paar keer gestopt om me heen te kijken. Op een gegeven moment ging het door een smal ravijn, wwarin net een snelstromende bergrivier en een 2-baans weg paste.
Ik denk, dat de beklimming vanaf Radstadt nog mooier is. Maar ja je gaat hard naar beneden en heb geen ogen in je rug.
Wel was het weer heel warm, een hitterecord in dit gebied. Denk dat de warmte me achterna zit. Zal proberen de warmte mee te nemen naar Nederland.
Nog 3 dagen fietsen, meest afdalend en dan is het alweer gebeurd. Gaat snel. Wel een paar keer, dat mijn bovenbenen zeiden, dat ze er mee willen stoppen. Maar ja uiteindelijk beslis ik, wanneer het genoeg is.
In Radstad redelijke camping gevonden met mooi uitzicht over de Tauern.
[singlepic id=592 w=320 h=240 float=left][singlepic id=594 w=320 h=240 float=right]

 Gepubliceerd door op 13 juli 2012 om 8:20 am
jul 122012
 

km 1918 – 2010 (92)[singlepic id=599 w=320 h=240 float=right]
Gem 19 Top 55

Gisteren de koninginnerit, vandaag de kers op de taart.
Bijna constant naar beneden en een heel mooi stukje Oostenrijk.
Vanaf Radstadt een hele mooie route verder over de Murradweg door hoofdzakelijk grote groene vlakten. Bij Bischofshofen ging deze over in de Tauernradweg. Deze ging wat meer heuvel op en af, maar altijd nog een beetje meer af.
Voorbij Werfen ging het nog even flink berg op naar de Luegg pas van 533 mtr. Maar na al de andere passen is dat natuurlijk een lachertje.
De route volgt de Salzach verder naar Salzburg.[singlepic id=603 w=320 h=240 float=left]
Het was weer een warm en drukkende dag. Vroeg aangekomen op de camping, besloten om nog wat te zien van Salzburg. Het zal misschien een mooie stad zijn, maar door de warmte niet verder gekomen dan het station en dat was 1 grote bouwput. Omdat het al flink begon te rommelen en de wind begon aan te trekken teruggegaan om bij de tent te zijn, indien de bui los zou barsten.
Terug bij de tent had ik nieuwe buren, Jim Bradfort en zijn zoon uit Atlanta. Samen maakten ze een toer door Europa, waarbij de zoon de bestemmingen mocht bepalen.
De vader maakte het niet uit, die vermaakte zich prima, door met iedereen een praatje te maken en iedereen zijn uitvinding de multifunctionele bagagedrager te laten zien. Die als fietsstandaard, keukentafel, stoel en bagagedrager functioneert. Wel iets zwaarder, maar voor fietsers die gaan voor gemak, misschien een uitkomst.
Maar het was een gezellige kerel.
S’Avonds toch nog een regenbui, maar het bleef warm en broeierig.
[singlepic id=609 w=240 h=200 float=left][singlepic id=608 w=240 h=200 float=right]

 Gepubliceerd door op 12 juli 2012 om 7:00 am
feb 282012
 

De voorlaatste rit gaat door Oostenrijk en is 280 km.Route door Oostenrijk

Niet de hoogste passen en zeker niet de moeilijkste, maar De weg over Flattnitz en Obertauern lijkt toch wel de moeite waard.

Na de pas bij Sadnikar gaat het richting Klagenfurt via Miklauzhof en Grafenstein.

Daarna de eerste Oostenrijkse  pas bij  Flattnitz (1400 mtr) . Dit gaat via Moosburg, Feldkirchen, Kaidern en Klein Godnitz.

Dan het dal in naar Stadl an der Mur en dan trichting Obertauern (1760 meter) via Muhr, Tamsweg en Mauterndorf over de Katschberg strasse

Na de Obertaurn weer het dal in naar Radstadt,  Elmauthal, Gölling a/d Sapzach naar Zalzburg aan de Duitse grens

 Gepubliceerd door op 28 februari 2012 om 6:08 pm