nov 152014
 
pontje

Pontje naar Studland

Gereden 76 km gem 16.1 max 45.1

Samen met een Britse fiets enthousiast over de ruim 10 km lange boulevard gereden en veel ervaringen uitgewisseld.  Aan het eind kom je in Sandsbank bij een ferry.
Ik had geluk, want deze ferry was na een week eruit gelegen te hebben, die dag net weer in gebruik genomen. De ketting, waarmee de ferry zich naar de andere kant trekt, was door midden gevaren door een ander schip.

bordje

NCN 2 bordje

Aan de andere kant in Studland heb ik weer de NCN2 opgepikt en door een mooi park, maar met erg slechte fietspaden. Zo slecht, dat je echt alle aandacht bij de weg moest houden, om de fiets en bagage heel te houden. Halverwege kreeg ik de keus links naar Corfe castle of rechts naar Stoborough. Rechtsaf was de richting, waar ik naar toe moest, maar wel later spijt, dat ik Corfe castle letterlijk links heb laten liggen. Moest echt de moeite waard zijn geweest.

kerk

Mooie kerk in Moreton


Daarna tot aan Dorchester over landelijke wegen de NCN2 gevolgd, waarna over een mooi fietspad vlak langs een erg drukke A354 de NCN2 naar Weymouth ging.
Weymouth

Uitzicht over Weymouth

Omdat ik alweer 6 dagen op pad was, zocht ik een goede camping met goede voorzieningen om weer een wasje te draaien en fiets te onderhouden. Die vond ik in Chickerell iets voorbij Weymouth op de East Fleet Farm.

 Gepubliceerd door op 15 november 2014 om 4:04 pm