nov 112014
 

Gereden 66km Gem 15.3 km max 43
Na een klein half uurtje fietrsen bereikte ik Yarmouth en kom zo de ferry van Wightlink oprijden. Voor 9.40 brengt de ferry je naar Lymington. In de haven van Lymington hadden de binnenkomende en uitgaande ferry maar heel weinig ruimte om elkaar te passeren. Op slechts enkele meters voer de anderd ferry langs. Eerst maar Lymington bekeken en toen via de A337 de stad uit gereden. Na een paar mijl werd ik de drukte op deze weg zat en ben linksaf geslagen richting Milford on Sea. Achteraf had Ik Lymington zuidwaarts uit moeten fietsen en dan was ik over een heel rustige kustweg in Milford on Sea uitgekomen

P1010597

Een nauwe vaargeul in de Haven van Lymington

P1010600

ferry

De ferry naar Lymington

Daar weer de kust gevolgd lands de golfcourt en dan naar Barton on Sea. Bij Highcliff en langs het Cliffhanger café kun je afdalen naar het strand en onderlangs, direct over het strand richting Southbourne. Aan het eind van deze strandweg moet je dan met een aantal haarspeldbochten naar boven fietsen ( de enige haarspeldbochten in Engeland, die ik ben tegengekomen!!!!) Door een mooi park en langs een mooi Highcliff castle en bijbehorend restaurant kom je weer beneden bij het strand waar aan het eind in  Mudford Quay weer de ferry genomen kan worden naar Hengstbury Head.

Aan de noordzijde van Southhampton had ik een camping gevonden, waardoor ik s’morgens voor 10.00 uur over de boulevard Southbourne kan verlaten.
Dit was ook een C&CC camping aan de Yeomans Road, maar wel met een heel erg spartaanse uitrusting. Een oud wc’tje en een cabin met met alleen koude wasbakken. Douchen buiten met koude water.  Maar het was erg rustig , vlakbij een groot winkelcentrum en op 20 minuten fietsen van de boulevard.

Het was al zolang ik in Engeland was schitterend mooi en warm weer geweest. Die avond ontlaadde dat in een onweersbui met minimale regen en lawaai maar met een geweldig lichtspel. Het scheen op Wight vreselijk te hebben huis gehouden. Was ik al mooi vertrokken.

P1010603

Highcliff Castle

Fery

Pontje

pontje

pontje naar Southbourne

 Gepubliceerd door op 11 november 2014 om 7:43 pm