nov 112014
 

bord
Gereden 97 km gem 16 km/u max 46km/u

Vanaf de camping nog een eindje doorgereden naar het zuiden, waar een pontje vaart naar Portsmouth. Daarna nog een half uurtje in Portsmouth ,waarna de ferry naar Fishbourne op Isle of Wight genomen kan worden.

 

pontje

Pontje naar Portmouth

ferry

Ferry naar Isle of Wight

zicht op Portmouth

zicht op Portmouth

 

Ventnor

Kerk in Ventnor

 

Mijn plan was eerst om via de noordkant naar Yarmouth te fietsen, maar toch maar besloten een dag langer uit te trekken om nog iets meer te kunnen zien van het eiland Wight. Ik wilde via de oost en zuidkust naar het zuidwestelijke puntje  fietsen om de Needles te bezoeken.
Op het eiland is een goed fietsnet uitgezet en die heb ik ook overwegend gevolgd.
Maar eerst vanaf de haven over de boulevard en strand naar Ryde en Seaview en daarna de “Round the Island Cycling Route”

huis

Typisch huis

Bij Freshwater Bay van de A3055 borden gevolgd naar Alum Bay waar een camping zou moeten zijn. Inderdaad was er tegenover een pub, de Stoats Farm camping. Erg eenvoudig maar mooi gelegen en ik hoefde niet te koken.
Na het eten voor zonsondergang naar “The Needles” gefietst. Helaas was het ietsje bewolkt,dus geen prachtige zonsondergang, maar toch een paar mooie plaatjes kunnen schieten.

needles needles needles

 

 Gepubliceerd door op 11 november 2014 om 5:26 pm