jul 122012
 

km 1918 – 2010 (92)


Gem 19 Top 55

Gisteren de koninginnerit, vandaag de kers op de taart.
Bijna constant naar beneden en een heel mooi stukje Oostenrijk.
Vanaf Radstadt een hele mooie route verder over de Murradweg door hoofdzakelijk grote groene vlakten. Bij Bischofshofen ging deze over in de Tauernradweg. Deze ging wat meer heuvel op en af, maar altijd nog een beetje meer af.
Voorbij Werfen ging het nog even flink berg op naar de Luegg pas van 533 mtr. Maar na al de andere passen is dat natuurlijk een lachertje.
De route volgt de Salzach verder naar Salzburg.


Het was weer een warm en drukkende dag. Vroeg aangekomen op de camping, besloten om nog wat te zien van Salzburg. Het zal misschien een mooie stad zijn, maar door de warmte niet verder gekomen dan het station en dat was 1 grote bouwput. Omdat het al flink begon te rommelen en de wind begon aan te trekken teruggegaan om bij de tent te zijn, indien de bui los zou barsten.
Terug bij de tent had ik nieuwe buren, Jim Bradfort en zijn zoon uit Atlanta. Samen maakten ze een toer door Europa, waarbij de zoon de bestemmingen mocht bepalen.
De vader maakte het niet uit, die vermaakte zich prima, door met iedereen een praatje te maken en iedereen zijn uitvinding de multifunctionele bagagedrager te laten zien. Die als fietsstandaard, keukentafel, stoel en bagagedrager functioneert. Wel iets zwaarder, maar voor fietsers die gaan voor gemak, misschien een uitkomst.
Maar het was een gezellige kerel.
S’Avonds toch nog een regenbui, maar het bleef warm en broeierig.

 Gepubliceerd door op 12 juli 2012 om 7:00 am

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.