jul 132012
 

km 1831 – 1918 (87)


Gem 17.8 Top 65

De koninginnerit!
Hij was zwaar, maar lang niet de zwaarste. Misschien de 4e of 5e plek. Wel het hoogste punt op 1850 mtr. en de mooiste natuur.
Vertrokken ui Stadl over een heel mooi fietspad, de Murradweg van 330 km.
Hij volgt de Mur, soms links, soms rechts, soms er langs en soms een stuk erboven. Door verschillende oude stadjes Ramingstein en Mautendorf.
Heerlijk uitzichten op Alpenweiden en boerderijen hoog in de bergen, kerkjes in het dorp of zomaar in de verlatenheid en alles groen.
Na Mautendorf begon de beklimmimg naar Obertauern. Tot heel lang, dacht ik, nou dat is een makkie, maar na het dorpje Tweng begon toch het echte klimwerk. Eerst moest ik er een paar keer af om op adem te komen, maar na een poosje ben ik maar gaan lopen. Ik denk zeker een goede kilometer.
Bijna boven aangekomen afgestapt om wat te eten met de voeten in een ijskoud stroompje, waaruit het heerlijk drinken was.


Obertauern blijkt een flink skigebied te zijn. Helemaal volgebouwd met hotels en tientallen skiliften.
Ook hier een prachtig gezicht op (nog steeds) besneeuwde bergtoppen.
Ook de afdaling was mooi. Een paar keer gestopt om me heen te kijken. Op een gegeven moment ging het door een smal ravijn, wwarin net een snelstromende bergrivier en een 2-baans weg paste.
Ik denk, dat de beklimming vanaf Radstadt nog mooier is. Maar ja je gaat hard naar beneden en heb geen ogen in je rug.
Wel was het weer heel warm, een hitterecord in dit gebied. Denk dat de warmte me achterna zit. Zal proberen de warmte mee te nemen naar Nederland.
Nog 3 dagen fietsen, meest afdalend en dan is het alweer gebeurd. Gaat snel. Wel een paar keer, dat mijn bovenbenen zeiden, dat ze er mee willen stoppen. Maar ja uiteindelijk beslis ik, wanneer het genoeg is.
In Radstad redelijke camping gevonden met mooi uitzicht over de Tauern.

 Gepubliceerd door op 13 juli 2012 om 8:20 am

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.