jul 182012
 

Km 1398 – 1503 (105)


Gem 19.8 Top 52
25 juni

Weer heel goede nachtrust gehad. Het nieuwe lucht matras slaapt echt lekker.
Ook de campings zijn erg rustig en rustig gelegen. Wat een verschil met vorig jaar waar altijd een haan, trein, snelweg of boot je uit de slaap hield.
Om 8 uur gegeten en gepakt en weer op weg.
Ik voelde gelijk, dat ik goede benen had. Geen enkel spoor van de lange wandeling de dag ervoor en de 1400 km gefietst tot nu.
De route was heuveltje op en af zonder echt zware beklimmingen.
Was blij dat ik na 20 km eindelijk van de hoofdweg kon en het geraas van al het verkeer kwijt was.
De klimmetjes werden nu wel venijniger maar minder lang. De natuur was wel veel mooier.
Een dag eerder een leuk gesprek met een paar nederlanders, die iets meer het binnenland waren ingegaan. Zij hadden nog veel sporen teruggezien van de laatste oorlog. Zelf had ik daar nog niet zo op gelet, maar nu ik er op ging letten viel me op, dat veel huizen netjes gestucadoord zijn. Toen ik een oud huis zag vol met kogelgaten, begreep ik de reden van die pas gestucadoorde huizen. Ook opvallend het groot aantal huizen, dat nog in aanbouw is. Allemaal met grote rode bakstenen. Ook weer beter kijkend viel dan weer op, dat de fundering bijna altijd nog oud is.
Dus door oplettender te kijken vallen toch nog wel gevolgen van de oorlog op.


Bij het plaatsje Slunj even gestopt om de groot aantal watervallen te bekijken.Plitvice in het klein, maar nu in een stadje. Ook hier werd, zoals op elke toeristische plek, een bus Chinezen losgelaten, om met het fototoestel voor de neus honderden foto’s te maken, waar vervolgens niet meer naar gekeken, omdat ze niet meer weten waar en wanneer ze zijn genomen.
Een oudere Chinese vrouw lette minder op de natuur, maar viel op een oudere, bruinverbrande wereldreiziger op een fiets. En daar moest en zou ze mee op de foto. Dus kreeg ik een arm om mijn nek, werd stevig omhelst en een ander Chineesje moest daar een foto van maken. Als dank kreeg ik nog een stevige pakkerd. Maar dat leek een aantal jonge chineesjes ook leuk, zodat ik daarna onder veel chinees gegiegel, nog een paar keer stevig omarmt op de foto ging.kroatie_073
p1000384Verder een iets te lange maar goede rit gehad. Camping was erg matigjes en tege forse betaling mijn kuna’s moeten inwisselen bij een benzine pomp.
ENNNNNN…:… Het begon te regenen in Slovenie. Hopelijk een buitje, die de hitte verjaagt.

 Gepubliceerd door op 18 juli 2012 om 8:36 pm

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.