jul 222012
 

km 1208 – 1280 (72)


Gem 16.7 Top 57

Ik wilde vroeg weg, maar had me iets verslapen. Maar om 8 uur zat ik dan op de fiets.
Begon gelijk weer met een heel lastige klim en aan het eind werd ik ingehaald door de groep Amerikanen, die reden op lichte fietsen en bijna zonder bepakking, dat scheelt zo een 20 kg.
Dus ik hoefde me niet te schamen, dat ik ingehaald werd. In de afdaling haalde ik iedereen weer in dankzij mijn gewicht.
Op Hvar staan heel veel wilde lavendel of het is verwilderd, want ze stonden niet zo dat ze makkelijk geplukt kunnen worden. Maar het rook heerlijk.
De Amerikaanse groep had hun verblijf in Jelsa, dus namen we na een laatste drankje (en voor mij) nog een verkoelende duik in het water, afscheid van elkaar.

De ferry van Starigrad naar Split ging de volgende ochtend al om 7.45uur. Dus het zou fijn zijn om een beetje dichtbij een camping te vinden. En ik vond er een in het centrum van Starigrad, 5 minuten fietsen van de ferry.
Het was 3 uur toen ik in Starigrad aankwam, eerst nog een late lunch bij de pizeria met heel snel internet. Ik heb nog maar een 2e pilsje gedronken.
Daarna op de camping de dagelijkse bezigheden gedaan en nog even gezwommen.


Boodschapppen doen is altijd het zelfde drama, wat je zoekt hebben ze nooit en uiteindelijk eindig je altijd met pasta en een pot bolognese saus.
Ik had daar dit keer geen zin meer in, dus besloten om maar weer naar de pizeria te gaan, omdat ze daar tenminste ook snel internet hebben.
Starigrad is een erg gezellig havenplaats, waar veel zeilschepen aanleggen. Na het concert van de plaatselijke fanfare vroeg naar bed ,omdat ik de volgende dag om 6 uur op moest.

 Gepubliceerd door op 22 juli 2012 om 6:57 pm

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.