jul 242012
 

1038 – 1139 (101)


gem 17.5 Top 56

Helaas vergeten de avond van te voren uit te checken en de receptie gaat pas om 8 uur open.
Lig je 6 uur klaar wakker gereed om te vertrekken en het zou weer een warme dag worden.
Helaas, pindakaas.

Om 8 uur eindelijk op pad en gelijk een stevige klim richting Dubrovnik. Aan de andere kant van het schiereiland waar Dubrovnik ligt, is de echte haven. Hier lagen de echte grote cruiseschepen. De nieuw Amsterdam van de Holland Amerika lijn was net aan het aanleggen.
Verder langs de kust op weg naar het schiereiland Peljesac.

Bij binnenkomst van Peljesac komt  het mooie vestingstadje Ston, welke deel uitmaakte van de noordelijke defensielijn van Dubrovnik. Een heel lange stadsmuur getrokken over een hoge berg.


De camping op Brijesta leek niet echt aantrekkelijk. Lege camping alles gesloten en geen mens te zien. Op de fiets nog eens 20 km te fietsen in de bloedhitte terwijl je al 100 gereden heb is echter nog veel minder aantrekkelijk.
Maar na enig zoeken vond ik iets verder op een Duits koppel, die al 5 weken in dit plaatsje verbleven en helemaal weg waren van de rust en omgeving.

Zij wisten de eigenaar van de camping op te sporen en 10 minuten later zat ik aan het bier. Voor de pasta had hij nog een saus voor me en zo had ik een hele camping voor mij alleen, een stevige maaltijd en zoveel bier als ik wilde drinken. Heerlijk gezwommen en een heel mooie zonsondergang begeleid door mooie trompetmuziek van de Duitser. Daarna nog iets te lang met de eigenaar en het Duitse koppel zitten kletsen.
Toch weer een byzondere ervaring. De volgende ochtend lag om 6 uur een vers brood op de tafel bij de tent

 Gepubliceerd door op 24 juli 2012 om 9:38 pm

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.