jul 282012
 

km 794 – 837 (43)


gem 18.7 top 32.7

Opvallend in Albanie:
— Bijna geen toerist tegengekomen. De 2 Tjechische motorrijders en een aantal auto’s met Italiaans nummerbord.Dat hoeft niks te betekenen, want ik heb 1 dure nieuwe Mercedes gezien met Nederlands nummerbord maar die stond te koop!!!??? Ook een groot aantal auto’s met stuur rechts.
— Verder het groot aantal mercedessen, van heel oud tot heel duur!!!!!???? Zeker op het platteland is meer dan de helft een Mercedes.
— Geen dikke mensen vooral in Tirana zagen de mensen er erg goed uit en waren erg goed gekleed.
— Spotgoedkope prijzen, goed hotel voor €20.- koffie en pilsje vanaf 60 cent
Op een dure lokatie in Tirana, capucchino en klein flesje water €2
— Afgrijselijk slechte wegen. Zelfs op de snelweg naar Tirana plekken niet geasaflteerd. Ook op gedeeltes, die goed en glad uitzien kan zomaar een gat in de weg zitten waar een autowiel geheel kan verdwijnen.
— Overal nog re vinden kleine bunkertjes uit de communistische tijd.


— Verkeersregels kennen ze niet. Rood licht betekent bijna nooit dat auto’s stoppen. Wel ondervond ik respect voor elkaar in het verkeer. Er wordt niet hard en onverantwoord gereden. Ik heb geen ongeluk gezien.
— Geen allochtonen gezien. Hoewel er wel moskeeen staan en ik ’s morgens heel vroeg opgeroepen werd tot gebed heb ik maar 1 gesluierde vrouw gezien.

Na 2 rustige dagen en goede hotelovernachtingen is de vermoeidheid helemaal weg.


Ook vandaag een makkelijke etappe, want grootste deel met trein van Tirana naar Lezhe.
Een hele ervaring. Verouderd, kapot en afgedankt wagons uit Duitsland en Frankrijk. Deuren en ramen sluiten niet, ramen zijn gebroken , banken hebben grote scheuren.
Maar het kost ook helemaal niks. Voor 70 eurocent wordt je in 3.5 uur met een maximale snelheid van 35 km/uur naar Shkoder gebracht.
Bij heel drukke wegovergangen staat een mannetje, die bomen handmatig open en dicht doet. Hij wordt gewaarschuwd door een heel hard getoeter.
Het spoorboekje van heel Albanie past op 1 A-4tje.
albanie_83
In Lezhe ben ik uitgestapt en 43 km naar camping Albanie gefietst. Dit was de eerste Albaneze camping begonnen door een Nederlands echtpaar met 3 kinderen. Een goede camping met goed eten en ook kamers te huur.
Daar aangekomen ontmoette ik de eerste fietser. Peter uit Nederland op de ligfiets.
Die avond gezellig over fietsen en diverse landen gesproken.
Te laat naar bed gegaan, omdat ik vanwege de warmte vroeg op. Maar ja dat zien we morgen wel weer

 Gepubliceerd door op 28 juli 2012 om 2:04 pm

  Een reactie aan “Dag 12 Tirana – Bushat”

  1. haha pap, ‘geen allochtoon gezien in Albanie’, hihi heb je wel eens naar jezelf gekeken in Albanie, volgens my was jij de allochtoon daar. En tja Albanie is ook niet echt een land met toekomst, dus welke buitenlander wil daar nou wonen.

 Geef een reactie

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.